Kosmetické suroviny - Dračí krev

Pod názvem dračí krev se skrývá pryskyřice ze stromu Croton lechleri rostoucího v Amazonském pralese. Při poranění kůry vytéká ze stromu rudá „krev“ = latex. Místní domorodci využívají pryskyřici již po staletí, a ne nadarmo ji přezdívají jako „tekutý obvaz“. Užívat lze dračí krev jak vnitřně (nejčastěji v podobě kapek), tak zevně (zásyp ran, v podobě krémů, mastí apod.).

Má antimikrobiální (hubí bakterie, viry, houby) vlastnosti, zastavuje krvácení a působí analgeticky (proti bolesti). V tradiční medicíně je dračí krev využívána k léčbě různých problémů od nádorového onemocnění přes cukrovku, zánět dásní až po léčbu hemeroidů. Účinně působí i proti stresu a uklidňuje pokožku po bodnutí hmyzem.


V kosmetice je dračí krev doporučována na citlivou a problematickou (ekzémy, vyrážky, akné) pleť. Pleť regeneruje, tonizuje a obnovuje její pružnost. Používá se na hojení popraskané kůže, oparů a koutků.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení