Jak se vyrábí svíčky VonTree Candle? No přeci RUČNĚ!

Svíčka v obchodním řetězci IKEA 50 Kč, svíčka VonTree Candle 350 Kč!

Jak je to možné?


Tento enormní rozdíl v ceně je způsoben nejenom kvalitními surovinami, ze kterých jsou svíčky VonTree Candle vyrobeny, ale taky ruční prací

Existuje celá řada strojů, které slouží k mechanické výrobě svíček. Ačkoliv jsou tyto stroje velice drahé, jejich cena se majiteli brzy vrátí. Výrobní mašinky totiž dokáží vytvořit stovky svíček za pár chvil. 

Jednu takovou mašinku vidíte na obrázku, je to pěkný robustní mazlík a výrobci, jako jsou například Yankee Candle nebo Wood Wick, se bez něj neobejdou. 

vyroba sviček

Zdroj: candle-machine.eu

Pro velké firmy, které mají své svíčky v obchodech po celém světě, je ruční výroba nemožná. 

Když se ale zahledím na obrázek strojní výroby svíček, ptám se, kam se podělo to kouzlo ručně odlité svíčky. Vím, že koncový uživatel při zapálení svíčky nerozená, zda byl vosk nalit ručně, nebo pomohl stroj. Ale pocit, který máte ve svém nitru, když kupujete svíčku od malého tvůrce, je k nezaplacení.

výroba svíček vontree candle

Každá svíčka mi projde pod rukama nespočetněkrát.

očistit sklenici

nalepit knot

roztopit vosk

zajistit správnou teplotu

nalít do vosku oleje

nalít směs do sklenic

očistit sklenice od vosku

nalepit etikety

zavíčkovat a svíčka může do regálu ve skladu

Každé svíčce se snažím dát tu nejlepší péči a před odesláním k Vám ji vždy pořádně zkontroluji a případné nedokonalosti opravím. 

Už chápete, proč jsou ruční výrobky tak drahé? Každý poctivý výrobce by si měl svého času dostatečně cenit a svůj čas, strávený ruční výrobou, zohlednit v ceně. Pokud jsou totiž ručně dělané svíčky příliš levné, někde bude zakopaný pes, většinou jsou to nekvalitní suroviny, nebo špatně odvedena ruční práce.

Svíčky VonTree Candle jsou výsledkem pocitvé ruční práce a lásky k tvorbě.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz