AROMATERAPIE | HARMONIE A RELAXACE

Aromaterapie je léčebná metoda, která využívá esenciálních olejů extrahovaných z rostlin. Tyto oleje mají charakteristické vůně a jsou známé svými blahodárnými účinky na lidské tělo a mysl. Aromaterapie se využívá při masážích, inhalaci, koupelích a také při provonění prostoru pomocí svíček s esenciálními oleji.
aromaterapie svicky s esencialnimi oleji

Jak funguje aromaterapie?

Esenciální oleje se získávají z květů, listů, stonků a kořenů rostlin. Tyto oleje obsahují přírodní chemické sloučeniny, které mohou ovlivňovat naše tělo i mysl. Po vdechnutí se tyto sloučeniny dostávají do nosní dutiny a stimulují čichové receptory, což může mít pozitivní vliv na náladu, relaxaci a dokonce i na naši imunitu.

 zdrava aromaterapie svicky s esencialnimi oleji

Jak si užít aromaterapii doma?

  1. Aromaterapeutické svíčky: Jednoduchým a účinným způsobem, jak si užít aromaterapii, je použití aromaterapeutických svíček. Tyto svíčky jsou vyrobeny z přírodních vosků a obohacené o esenciální oleje. Po zapálení uvolňují svíčky příjemné vůně do místnosti, což vytváří kýženou atmosféru a pomáhá relaxovat. Aromaterapeutické svíčky naleznete i v našem e-shopu ZDE. 

  2. Aromaterapeutické difuzéry: Difuzéry jsou zařízení, která rozptylují mikročástice esenciálních olejů do vzduchu. Stačí jen několik kapek esenciálního oleje přidat do difuzéru, a tím vytvořit příjemnou atmosféru ve vašem domě.

  3. Aromaterapeutické koupele: Po náročném dni si dopřejte chvilku pro sebe a užijte si aromaterapeutickou koupel. Přidejte pár kapek oblíbeného esenciálního oleje do teplé vody a ponořte se do vůně a relaxace. Aromaterapeutické koupele mohou pomoci uvolnit napětí a zklidnit mysl.

  4. Aromaterapie při meditaci: Pokud pravidelně praktikujete meditaci, můžete do svého rituálu začlenit také aromaterapii. Vyberte si esenciální olej, který vás oslovuje nebo který je spojen s určitými vlastnostmi, jako je klid, koncentrace nebo povzbuzení. Přidání této vůně do prostoru nebo jemné nanesení na pulzní body před meditací může posílit váš zážitek a prohloubit stav uvolnění a soustředění.
  5. Masáže s esenciálními oleji: Aromaterapie se často využívá při masážích. Esenciální oleje se míchají s nosičovými oleji, jako je mandlový olej nebo jojobový olej, a poté se aplikují na kůži během masáže. Tato kombinace přináší uvolnění svalů a zlepšení průtoku krve.

  6. Inhalace esenciálních olejů: Inhalace esenciálních olejů je dalším způsobem, jak využít blahodárné účinky aromaterapie. Můžete si připravit inhalátor nebo jednoduše přidat pár kapek oleje do horké vody a nadechnout se nad ní. Inhalace esenciálních olejů může pomoci při nachlazení, uvolňování ucpaných nosních dutin nebo prostě jako prostředek k uklidnění a zlepšení nálady.

moderni svicky relaxace darek pro zenu firemni darky

Aromaterapie je skvělým způsobem, jak si vytvořit svůj vlastní relaxační rituál a přinést do svého domova harmonii a klid. Při výběru esenciálních olejů si dejte pozor na jejich kvalitu a správné použití. Běžně dostupné oleje ne vždy obsahují čisté esence a mohou být zředěné nebo přidány chemické látky. Doporučuje se vybírat oleje z ověřených zdrojů a konzultovat s odborníkem, pokud máte nějaké zdravotní potíže.

Právě nastala ideální chvíle, udělat si čas na sebe, vytvořit si svůj vlastní relaxační prostor a vyzkoušet aromaterapii. Objevte sílu esenciálních olejů a jejich blahodárné účinky na tělo i mysl. Užijte si vůně, které vás obklopují, a dopřejte si okamžiky klidu a pohody ve svém každodenním životě.

Pokud Vás aromaterapie zaujala  a chcete vyzkoušet účinky esenciálních olejů na Vaši mysl, vyberte si jednu z našich aromaterapeutických svíček a pociťte radost a relaxaci.  Nabídku svíček naleznete v našem E-SHOPU.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz