SVÍČKY VE FENG SHUI | JAK VYBRAT VŮNI?

Feng Shui, starodávná čínská filozofie, se zabývá prostorovým uspořádáním a energií, která proudí v našem okolí. Jedním z prvků, které mohou ovlivnit tok energie, jsou svíčky. V tomto článku se podíváme na to, jak můžeme ve Feng Shui využít svíček k dosažení klidu a harmonie.

feng shui svicky energie ritualy meditace

Symbolika svíček ve Feng Shui

Ve Feng Shui se pracuje se symboly pěti prvků - dřevo, oheň, země, kov a voda. Svíčky symbolizují oheň, který představuje energii, vášeň a transformaci

  1. Svíčky mají schopnost transformovat energii a symbolizují změnu a růst. Mohou pomoci přinést nové začátky a podporovat pozitivní změny v životě.

  2. Svíčky jsou zdrojem světla a přinášejí do prostoru pozitivní energii. Světlo svíček může také symbolizovat rozšíření vědomí a prosvětlení mysli.

  3. Svíčky mohou být také použity k dosažení harmonie a rovnováhy mezi různými oblastmi života, jako jsou láska, prosperita, kariéra atd.

Výběr správných svíček

Při výběru svíček ve Feng Shui je dobré brát v úvahu barvu, vůni i tvar. Každá barva má specifický vliv na energetické pole a harmonii prostoru. Například červená svíčka symbolizuje vášeň a energii, zatímco modrá svíčka může přinést klid a relaxaci. 

Při výběru vůně svíček je důležité zohlednit cíl a energii, kterou chcete v místnosti podpořit. Zde je několik doporučení pro výběr vhodné vůně svíček ve Feng Shui:

  1. Levandule je známá svou uklidňující a relaxační vůní. Je vhodná pro prostředí, kde chcete podpořit klid, harmonii a odstranit stres a napětí.

  2. Ylang-ylang má sladkou a exotickou vůni. Podporuje smyslnost, relaxaci a dobrý spánek. Ylang-ylang také pomáhá vyrovnat energii a harmonizovat emocionální stav.

  3. Santalové dřevo má dřevitou a uklidňující vůni. Je vhodné tam, kde chcete podpořit vyváženost, klid a zklidnění mysli. Tato vůně je často spojována s meditací a duchovní praxí.

  4. Eukalyptus má osvěžující a očistnou vůni. Podporuje jasnost, koncentraci a otevření dýchacích cest. Eukalyptusové svíčky jsou také spojovány s očistou negativní energie.

    sojove prirodni svicky LEVANDULE EUKALYPTUS svicka

Umístění svíček ve Feng Shui

Správné umístění svíček je důležité pro dosažení harmonie v prostoru. Ve Feng Shui se doporučuje strategicky umístit svíčky v různých místnostech. Například v obývacím pokoji je vhodné umístit svíčky do jihozápadní části, což přináší lásku a harmonii do vztahů. Ve studovně nebo pracovně můžete umístit svíčky na jih, což podporuje kreativitu a úspěch.

obyvací pokoj feng shui svicka

Rituály a praktiky spojené se svíčkami

Ve Feng Shui existuje mnoho rituálů a praktik, které mohou být prováděny s pomocí svíček. Tyto rituály slouží k očištění a nabíjení energie v prostoru. Svíčky také mohou být součást meditací, kdy svíčky vytvářejí klidnou, harmonickou atmosféru a zlepšují soustředění i duševní rovnováhu.
meditace svicka relax vontree candle

Pamatujte však, že Feng Shui je individuální a každý člověk má odlišné vnímání a preferovaný styl. Je důležité naslouchat intuici a respektovat vlastní prostor a pohodlí. Experimentujte s různými vůněmi a typy svíček a pozorujte, jaký vliv mají na vaše prostředí a osobní pohodu. S vědomím a citlivým používáním můžete svíčky ve Feng Shui integrovat do svého života a těšit se z jejich pozitivních účinků.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz