AUTORSKÁ TVORBA | MALÍŘKA MALUJÍCÍ SVÝMI ÚSTY

Milujeme veselé a hravé etikety. Vonné sójové svíčky VonTree Candle jsou zdobeny etiketami evokujících vůni, která se skrývá pod víčkem.

V online světě se bytové vůně vybírají s obtížemi, člověk si může jen matně představovat, jak asi bude svíčka vonět.

Naše etikety mají za úkol pomoci zákazníkovy s jeho výběrem a daří se jim to skvěle.


 Svíčky VonTree Candle se snažíme stále zlepšovat. Proto jsme v loňském roce oslovili UMÚN, organizaci sdružující umělce malující ústy a nohama. Tito umělci zaslouží obrovské uznání, jejich obrazy jsou nádherné a dech beroucí. 

Jakmile jsem spatřila obrázky od malířky Verči, okamžitě jsem věděla, že je to ona! Malířka se kterou bych nesmírně ráda spolupracovala. Veronika miluje přírodu. Nejraději maluje právě květiny, které jsou pro svíčky VonTree alfou i omegou. 

sójová svíčka s designovými etiketami do tělesně postižené tvůrkyně

NAKLADATELSTVÍ UMÚN

Nakladatelství UMÚN sdružuje umělce malující ústy nebo nohama. Nakladatelství působí v České republice od roku 1993  jako součást Celosvětového sdružení tělesně handicapovaných umělců.

Cílem nakladatelství je podpora osob s tělesným postižením tak, aby se každý z nich cítil, jako rovnoprávný člen společnosti, aby mohl spokojeně žít a měl možnost pracovat.

Nakladatelství má svůj vlastní eshop, kde můžete zakoupit různé dárky s obrázky od handicapovaných malířů. 

Já sama několikrát do roka podporuji toto sdružení nákupem pohlednic, kalendářů či přániček. A právě díky Verunčině pohlednici, která se mi náhodou dostala pod ruku, jsem se rozhodla nakladatelství kontaktovat a navázat s nimi spolupráci.

 53-1_lesni-ovoce-jahody-maliny-s

CESTA KRESEB, OD ŠTĚTCE AŽ PO SVÍČKY

Nakreslit návr na grafickém tabletu, hodit obrázky do šablony a hurá k tisku etiket. 

Tak takhle to u nás nechodí.

Cesta našich etiket je mnohem složitější. 

Příprava na kreslení jednotlivých obrázků zabere spousty času. Bez pomoci by Verča obrázky kreslit nedokázala. S držením palety barev a případným posouváním plátna Veronice pomáhá asistentka

Malířka Verča maluje celý obraz svými ústy a namalování jednoho obrázku může trvat i několik týdnů až měsíců. 

Obrázky musí důkladně proschnout, aby mohly být poštou poslány k nám. My malby nafotíme a zdigitalizujeme. Následuje návrh a designová tvorba etiket ve speciálním programu. Pak přichází na řadu tiskárna, kde se vybere vhodný materiál pro správné zobrazení etiket a tadá teď už zbývá jen nalepit etikety na sklenice.

Cesta jedné etikety je dlouhá, než se dostane obrázek z Verčiny mysli na sklo sójové svíčky VonTree CANDLE, uběhne klidně i půl roku. Právě proto, si této spolupráce nesmírně vážím a z každé nově vzniklé etikety mám nesmírnou radost.

 sójová svíčka s příběhem vontree candle soy candle

KDY BUDOU ETIKETY NA SVÍČKÁCH?

Etikety s obrázky od malířky Verči jsou již dostupné na sójových vonných svíčkách Čistota a Lesní ovoce

Momentálně malířka Veronika pracuje na svíčce Citronová tráva na kterou se už nesmírně těším. 

Tvorba autorských etiket na naše svíčky zabere dlouhou dobu, ale výsledek stojí za to :)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz