JAKÝ BYL ROK 2022 VE VONTREE CANDLE

Další rok nám utekl jako voda a do VonTree Candle přinesl spoustu nových zkušeností i svíček. 

sójová svíčka s vůn lásky dárek k narozeninám

TRHY, TRHY A ZASE TY TRHY

Od roku 2021 se pravidelně účastníme trhů po celé České republice. V loňském roce jsme stihli Jihlavu, Brno, Olomouc, Rožnov pod Radhoštěm a Frýdek-Místek. Všude se nám ohromně líbilo, ale naše srdce si získalo hlavně Brno. V Brně jsme měli stánek za Starou radnicí a zákazníci u nás mohli nakupovat celý týden od 16.12 do 23.12.

Svíčky ubývaly každou minutu a milé vzkazy a pozdravy se hromadily světelnou rychlostí. 

Jsem vděčná za své zákazníky. Ne, neříkám to jen tak, abyste si koupili další svíčku :) Já Vás mám všechny opravdu ráda, a každý vzkaz i pozdrav, který jste mi po tatínkovi poslali, mně zahřál u srdce a udělal obrovskou radost. 

Trhů jsem se ze začátku bála, ale teď je miluji, občas i sama prodávám :) Ale hlavně mě baví vše chystat a připravovat, aby se Vám u nás vždy dobře nakupovalo. A taťka? Ten prodej miluje, je to obchodník tělem i duší, kontakt se zákazníky ho naplňuje a těší.

Už teď se těšíme na trhy v roce 2023 a všechna milá setkání s Vámi. 

IMG_6340

 

HANDICAP NENÍ PŘEKÁŽKOU

Ať už má člověk jakékoliv omezení, vždy se jedná o překážku, kterou je třeba překonat.

Můj handicap je pro mě sice stále přítěží, ale díky prodeji svíček, jsem svůj problém alespoň z části přijala a začínám se mít ráda taková, jaká opravdu jsem. 

Charitativní charakter svíček VonTree Candle je znát, a proto vznikla spolupráce s malířkou Bc. Veronikou Svatošovou, která vzhledem ke svému handicapu maluje svými ústy.

Sójové svíčky VonTree Candle tak nejsou pouhými svíčkami, ale konceptem, který propojuje handicapované a ukazuje, že každý z nás si může plnit sny, bez ohledu na své postižení. 

prirodní_vontree-sojova-svicka-cistota-vyprane-pradlo 

SNÍŽILI JSME PRODUKCI ODPADU

Krásné exkluzivní balení každé zásilky. Nová krabice i výplňový materiál. Takto vypadaly zásilky roku 2021. Byly krásné, radost pohledět. Bohužel není všechno zlato, co se třpytí. 

Nové obalové materiály znamenají odpad navíc. Odpad, který koncový zákazník ve většině případu dále nevyužívá a vyhazuje.

Když jsem posílala pár zásilek týdně, neuvědomovala jsem si dopad používání nových materiálů. Až když začaly provozovnu opouštět desítky balíků denně, uvědomila jsem si, kolik nadbytečného materiálu nejen vyprodukuji, ale i vyhazuji.

Napadala mě spousta otázek. Je to takto správně? Kde končí jednou použitý obalový materiál? Stojí hezké balení za tuny obalového materiálu navíc? Není lepší dát přednost přírodě před vkusně zabalenou zásilkou?

Nyní již na tyto otázky odpověď znám.

V ROCE 2022 SE NÁM PODAŘILO SNÍŽIT VZNIK NOVÉHO ODPADNÍHO MATERIÁLU TÉMĚŘ O 50 %. A to díky UPCYKLACY použitých materiálů od našich dodavatelů surovin. Balíčky tak sice nejsou již tolik lahodící pro oko, ale za to mnohem ekologičtější.

 

NOVÉ ETIKETY NA ESENCIÁLNÍ SVÍČKY

Evičky mají vždycky něco do sebe :)

V roce 2022 jsem započala spolupráci s Evčou z Brna, která má dokonalý cit pro jemnost a detail. Eviččino souznění s přírodou jde vidět v každém jejím tahu. Díky jeji tvorbě jsem posunula esenciální 100% přírodní sójové svíčky zase o kousek dál. Nové etikety ještě nejsou na všech vůních, ale krásné věci chtějí čas, brzy však budou na každé 180 ml hnědé sklenici. 

citronova-trava-100--prirodni-sojova-svicka

GIVING TUESDAY, AEB SVÍČKY V KERAMICE POMÁHAJÍ

V článku věnovanému Giving Tuesday jste si mohli přečíst o dni dobrých skutků. A svíčky VonTree Candle se dne štědrosti zúčastnily také.

Naše síly jsme spojili s keramickou dílnou Matadel Ceramic, kterou vede Tereza, matka nedoslýchavého syna. 

Společnými silami jsme vytvořily charitativní svíčky a vybrali 20 000 Kč na pomoc neslyšícím. 

Byla to skvělá akce a pevně doufám, že i letos se nám povede něco podobného vytvořit.

Charitativní svíčka

 

VONTREE CANDLE JAKO ČLEN ASOCIACE SPOLEČENSKÉ OPOVĚDNOSTI

V roce 2022 jsme se také stali členy Asociace společenské odpovědnosti. Jedná se o inciativu snažící se o to, aby se společenská odpovědnost a udržitelnost stala přirozenou součástí fungování každé organizace v Česku. 

Jsme vděčny, že můžeme stát po boku velkých firem jako je například Kooperativa, Rohlík, Škoda nebo Kofola.

Naše svíčky můžete, spolu se skvělými udržitelnými dárky, které mají smysl, nakoupit na eshopu NÁKUP NA DOBRO.  

 

VÁNOČNÍ SKLIZENO, ANEBO NAŠE SVÍČKY VŠUDE KAM SE PODÍVÁŠ

Prodej v obchodním řetězci Sklizeno nás před Vánoci absolutně ohromil.

Mít svíčky ve všech velkých obchodních centrech napříč celou ČR byl můj sen. Spolupráce dopadla k velké spokojenosti nás všech a budu držet pěsti, aby se sójové svíčky VonTree Candle dostaly do prodeje i před Vánoci 2023. 


 Tak tohle byly naše největší milníky v roce 2022, hodně jsem se toho naučili a zdokonalili se nejen ve výrobě, ale i v propagaci naši malé rodinné firmy. 

Jsem napnutá, jak kšandy, co nám přinese rok 2023.

Mějte se moc krásně a ať se Vám splní všechna Vaše tajná přání (jen ty dobrá, na ty špatná už není na světě místo:))

sójové svíčky vontree candle svíčky vonné ve skle

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz