Existuji aromaterapeutické svíčky?

Kupte si 100% přírodní svíčku, která má AROMATERAPEUTICKÉ VLASTNOSTI! Všechno co je přírodní, totiž léčí, doslova ZÁZRAK PŘÍRODY. A co teprve takové přírodní svíčky. No to je něco, to prostě musíte mít! Trápí Vás nespavost, bolest hlavy, nervozita nebo snad žaludeční potíže? Všechno vyléčíme, vše napravíme a budete jako noví!


Dobře, dobře, tak tohle jsem asi trošku přehnala :) Pojďme se teď společně podívat, jak je to doopravdy, a zda mohou mít svíčky opravdu aromaterapeutický charakter.

vonná příroní sójová svíčka s korkem levandule 

Určitě jste na internetu narazili na nejednu reklamu, jež nabádá ke koupi aromaterapeutických svíček. Tyto svíčky jsou 100% přírodního původu a i my je máme v nabídce. Takováto svíčka je vyrobena z přírodního sójového, kokosového či jiného rostlinného vosku. Vosk je pak doplněn o přírodní esenciální oleje. Tyto svíčky jsou v poslední době velice oblíbené. Některé mají výraznou vůní, například eukalyptus s hřebíčkem. Jiné jsou jemnější a vhodné pro citlivé osoby. Pokud čekáte, že Vám přírodní svíčka intenzitou nahradí Vaši oblíbenou Yankee candle nebo WoodWick, jste na omylu. Jako náhradu těchto parafínových směsek raději zvolte naše vonné svíčky, které jsou taktéž šetrné k přírodě, neobsahují žádné ropné produkty a jejích vůně je velice intenzivní. 

esenciální 100%přírodní sójová svíčka

Ale zpět k aromaterapeutickému účinku svíček. Tyto svíčky sice krásně voní, ale nečekejte žádné léčivé zázraky! Každý prodejce, který tento fakt uvádí, pouze spoléhá na skvělý reklamní trik, jak nalákat co nejvíce důvěřivých zákazníků, kteří chtějí udělat něco pro své zdraví.

 

Proč nejsou všechny 100% přírodní produkty aromaterapeutické?

Vždyť 100% přírodní svíčka prostě musí léčit! Evo, vy mi kecáte! 

Kdepááák! Nekecám, to je prostě fakt a hned Vám řeknu proč.

Když zapálíte svíčku, kolem knotu se začne rozpouštět vosk s esenciálními oleji. Tato směs pomalu vzlíná po knotu nahoru a funguje jako takové palivo, díky kterému může plamínek hořet. Esenciální oleje obsažené ve vosku, se tak dostávají do přímého kontaktu s ohněm, který má opravdu vysokou teplotou (800-1400 °C). A tato teplota prostě a jasně, spálí všechny molekuly, které mohou mít aromaterapeutické účinky.

Sójová svíčka čistotá bavlna - dárek pro maminku

Takže!

"Aromaterapeutická svíčka" se nikdy nemůže svými účinky vyrovnat čistým esenciálním olejům, které jsou využívány v aromaterapii. Pokud tedy chcete z esenciálních olejů vytěžit maximum, zvolte jiný způsob použití, než je pálení svíček. 

Ale, neházejme flintu do žita!

I svíčky mohou pomoci k relaxaci, odbourání stresu či k uklidnění mysli. Příjemná atmosféra, kterou dokáží svíčky svoji vůní a světlem plamínku vykouzlit, je mnohdy balzámem na duši. V tomto případě však skvěle poslouží nejen svíčky s esenciálními oleji, ale i správně vybrané svíčky s obsahem kvalitních vonných olejů. 

Ktéré svíčky tedy nakonec vybrat?

Pokud máte rádi plnou intenzivní vůní, která provoní každé zákoutí Vašeho domova, určitě sáhněte po těch vonných. Ale pozor! Volte jen ty kvalitní, které neobsahují žádné ropné produkty a jsou vyrobeny z přírodního rostlinného vosku.

Je Váš čich citlivý a preferujete raději něco jemnějšího? Zvolte svíčky s esenciálnimi oleji, které voní také krásně, ale jejich intenzita je o něco menší, a tak si je mohou dovolit i citlivější osoby.

 

A nezapomeňtě! Každá svíčka dokáže navodit příjemnou, relaxační a uklidńující atmosféru. Vždy si však ověřte její složení, protože ropné produkty do svíčky opravdu nepatří.

100% PŘÍRODNÍ AROMATERAPEUTICKÁ ESENCIÁLNÍ AMBER GLASS CANDLE

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz