Palo Santo

Palo Santo neboli Svaté dřevo pochází ze stromu s latinským názvem Bursera graveolens rostoucího ve střední a jižní Americe.

Dřevo využívali již staří Inkové, kteří věřili, že má schopnost očistit duši, zahnat zlé duchy a ochraňovat před negativními vlivy. 


JAK SVATÉ DŘEVO VONÍ?

Kouř z doutnajících špalíčků Palo Santo je poslem pozitivní energie a jeho pryskyřičnatě dřevitá vůně s jemnými tóny kokosu a exotického ovoce Váš domov zahalí do hávu klidu a pohody.

Jeho vůně je specifickán a intenzivní. Svaté dřevo voní i bez zapálení,stačí mít pár špalíčků položených volně na polici a jeho vůně se krásně rozprostře po celém pokoji. 

Vykuřovat by se vždy mělo pouze v dobře větraných prostorech

palo santo svate drevo vykurovadlo kadidlo vontree candle

 

CO PALO SANTO DOKÁŽE?

Již staří Inkové věřili, že Palo Santo...

zahání neštěstí

odstraňuje negativní energii

uklidňuje

očisťuje prostory i osoby

přináší klidný spánek

eliminuje bakterie, viry a nepříjemné pachy

je skvělým repelentem proti hmyzu

 

JAK PALO SANTO POUŽÍVAT

Použití Svatého dřeva je jednoduché a připomíná vykuřování se svazkem Šalvěje bílé, o kterém jsme si povídali v předchozím ČLÁNKU.

Rozdíl mezi šalvějí a dřevem je ten, že Palo Santo potřebuje déle trvající oheň ke svému vznícení. Dřívko zápalkami nezapálíte, raději zkuste svíčku nebo kvalitní zapalovač. 

Po zapálení nechte dřívko 20-40 sekund hořet a následně jej sfoukněte.

Doutnající dřívko umístěte na nehořlavou podložku, nebo (pokud to jeho délka dovolí) jej uchopte do rukou a obejděte s nimi prostory, které chcete očistit. Kouř můžete jemně nasměrovat i na sebe a očistit tak svoji osobu. Pamatujte však, že kouř se nikdy nesmí přímo inhalovat (držet dřívko pod nosem a "šlukovat" kouř) a slouží pouze k vykuřování prostor. 

Jakmile je vykuřovací rituál hotov. Ponořte doutnající dřívko do vody a následně nechte proschnout tak, aby bylo připraveno na další seanci. 

Palo Santo může během rituálu zhasínat a je nutné ho opakovaně zapalovat. Jedná se o normální a běžný jev, ne o vadu materiálu.

plosanto vykuřování miska podtácek podložka_1

 

CERTIFIKÁT KVALITY

Vždy se ujistěte, že dřívka, které kupujete mají certifikát kvality. Díky certifikátům kvality máte jistotu, že dřevo Palo Santo je získáváno pouze ze spadlých větví posvátného stromu Bursera graveolens a nedochází tak k drancování a kácení ohrožených stromů. 

Palo santo z naší nabídky má certifikáty SERFOR a SENASA, které jsou zárukou vysoké kvality a udržitelného původu.

palo santo šalvěj vykuřovadla kadidla meditace joga yoga (2)


Láska je krásná květina, ale člověk musí mít odvahu utrhnout ji na kraji propasti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz