Sluchový handicap, aneb diagnóza Auditory neuropathy

Auditory Neuropathy zaklínadlo, které mi změnilo život.

 

Co je Auditory neuropathy?

Auditory neuropathy je onemocnění, které postihuje sluchový nerv. Vnitřní ucho zůstává zcela zdravé a zvuky “slyší”. Problém nastává při převodu zvuku z ucha do mozku. Skrze poškozený sluchový nerv se do mozku dostává buďto jen část zvuku, nebo se zvuk po cestě do sluchového centra vytratí úplně.
Moje onemocnění bylo diagnostikováno na pracovišti v Brně pod vedením docenta Lejsky, byla jsem také první diagnostikovaná pacientka v České republice.
Více si o mé poruše můžete přečíst v odborné prezentaci, která byla inspirována přímo mnou.
 
 
Auditory neuropathy průřez nervem
 

Jak to vypadá v praxi?

Někdy slyším cinknout desetikorunu o zem. Jindy nevím, že na mě troubí metr vzdálené auto.
Dokázala jsem se vzdát zpěvu ptáků, hudby i šustění listí. Ale ztráta schopnosti rozumět lidské řeči, byla pro mě dozajista nejhorší.
Lidská řeč je komplikovaná souhra slabik, zvuků a intonací, které jsou pro můj sluchový nerv příliš. Bez odezírání bych byla ztracená ještě víc, než jsem teď. Čtení rtů je umění, které je závislé na desítkách proměnných. Někdy neodezřu jediné slovo, jindy člověk nepozná, že ho vlastně vůbec neslyším.
 
Aneb, jak si poznamenal můj doktor.....
 
Auditory neuropathy průřez nervem sluchova vada svíčky
 

Svíčky a sluch

Tahle ztráta mi dala v marketingu mých svíček docela pěknou výhodu a já té “výhody” musím využít, co to jen půjde.
Někdy lidé spekulují, že moje svíčky mají takový úspěch, JEN protože neslyším.
Najednu stranu jim musím dát za pravdu. Bez mé vady, by se svíčky nedostaly do podvědomí tolika lidí tak rychle a nezískaly na trhu značkou konkurenční výhodu.
Na druhou stranu s nimi nesouhlasím. Na výrobě svíček si dávám opravdu záležet, je to vlastně moje živobytí. Svíčky VonTree Candle jsou díky mé píli velice kvalitní a mezi svíčkaři oblíbené. A jak to vím? Moji klientelu netvoří jen firmy a nový zákaznící, ale hlavně zákazníci, kteří se ke mě opakovaně vracejí.
 
Vracející zákazníci jsou známkou kvality.
 
Ačkoliv se snažím své nedostatky přeměňovat v přednosti. Nemění to nic na tom, že bych dala téměř cokoliv na světě, abych zas byla normální, mohla telefonovat, dívat se na televizi, pustit si rádio, nebo se jen tak dát do řeči s paní prodavačkou
PVL03537
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz