Světový den štědrosti a dobrých skutků  ♥ Giving Tuesday

Nezadržitelně se blíží Giving Tuesday, aneb světový den štědrosti a dobrých skutků. Přiznám se, ještě nedávno jsem o tomto dni neměla ani potuchy. Ale od té doby, co jsem se stala součástí Asociace společenské odpovědnosti si rozšiřuji obzory v otázkách, které jsou důležité pro lepší svět. Pojďme se společně podívat, co Giving Tuesday obnáší a jak se můžete zapojit i Vy. 


Giving Tuesday se koná v úterý 29.listopadu 2022.

Letos jsme se s našimi svíčkami VonTree Candle zapojili také.

V tento den se stovky milionů lidí napříč všemi kontinenty spojí, aby inspirovaly ke štědrosti a konaly dobro.

 Štědrost a pomoc druhým na giving tuesday

Co je Giving Tuesday?

Jedná se o světový den štědrosti a dobrých skutků. Slaví se od roku 2012 vždy v úterý po Dni díkuvzdání a jako protipól nákupnímu šílenství Black Friday. V České republice se slaví od roku 2016 pod záštitou Asociace společenské odpovědnosti, které jsou naše svíčky VonTree Candle součástí. V roce 2021 se vybralo 95 milionů korun a darovalo stovky tun potravin a oblečení.

 

Jak se můžete zapojit?

Dobrý skutek neznamená jen darovat peníze. Pokud máte jedno z těchto věcí - čas, odborné znalosti, věcný dar, jídlo, oblečení nebo hračky. Pak se můžete dne štědrosti zúčastnit i Vy. 

 

Spojení VonTree a MatAdel Ceramic

A jak jsme se letos zapojily my? Společně s keramičkou paní Terezou Jarolímovou z Teplic, která je maminkou sluchově handicapovaného syna, jsme navrhly dobročinné charitativní svíčky z jejichž prodeje půjde celý zisk neziskové organizaci Svazu neslyšících a nedoslýchavých ČR a.s. 

Vývoj svíček, od prvního vyválení hlína, až po nalití vosku, trval bezmála tři měsíce a my se nemohly dočkat, jak naše svíčky spatří světlo světla. 

Nechtěly jsem nic nechat náhodě, a tak jsme prodej svíček započaly ještě před vypuknutím Giving Tuesday. A povedlo se. 

Svíčky se prodaly téměř okamžitě a díky Vám, můžeme na Giving Tuesday darovat voucher v hodnotě 20 000 Kč Svazu neslyšících. 

 Charitativní svíčka

 Podívejte se i na ostatní projekty, které se letos do Giving Tuesday přihlásily. 

MĚSÍC FÉROVÝCH CEN NA FACEBOOKU (2)


 

Zalíbil se Vám tento projekt plný štědrosti, zapojte se, ukažte svoji iniciativu pomáhat a sdílejte Vaše dobré skutky

#GivingTuesday

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz