Tip na Vánoční dárek aneb proč vybrat právě svíčky VonTree Candle?

Darujte voňavý domov, který udělá radost dvakrát. Darujte svíčky VonTree Candle!

Sóová vonná svíčka lesní ovoce - Vánoční dárek

Ještě před chvíli jsem netrpělivě vyhlížela první podzimní den, období svíček, teplých dek a skořicových čajů. Ani jsem se nenadála a už se pomalu všichni připravuji na Vánoce. Za necelé dva měsíce usedneme pod Vánoční stromeček a budeme s nadšením rozbalovat jeden dáreček za druhým. Cože? Rozbalovat dárky? Vždyť já nemám ještě ani jeden! S vánočními přípravami přichází i předvánoční stres. Abychom Vám letos vánoční nákupy trochu ulehčili, máme tu pro Vás tip na skvělý dárek, který rozzáří každou domácnost. Bude se líbit jak babičce, tak Vaší kamarádce, mamince nebo kolegyni. A dokonce pomůže i handicapovaným lidem.

Znáte naše svíčky? Že už je máte doma? Super, gratuluji, máte vyhráno! Nebo snad ještě váháte, zda jsou VonTree Candle to pravé ořechové? No tak se tomu pojďme podívat na kloub.

Na trhu naleznete nepřeberné množství svíček. Ale jak vybrat tu správnou? Jak poznat kvalitní svíčku a nenaletět, a proč si vybrat právě svíčky VonTree Candle?

Cena, design a vůně – nejčastější tři kritéria, které lidé zohledňují při výběru svíček. Avšak nejdůležitějším kritériem by mělo být složení. Právě složení je alfou a omegou kvality a zdravotní nezávadnosti svíček. Pokud je svíčka příliš levná, určitě nebude šetrná k Vašemu zdraví. Levné svíčky, a bohužel i ty dražší od známých světových značek (určitě víte o kterých mluvím:), jsou vyrobeny z parafínu. Parafín je získáván z ROPY a při jeho spalování se do ovzduší uvolňuje řada škodlivých kancerogenních chemických látek jako je například toluen; benzen nebo naftalen. Tyto škodlivé chemické látky jsou obsaženy také ve výfukových plynech nebo cigaretovém kouři. A to doma opravdu nechcete.

 

Vždy si na etiketě zjistěte, z jakého vosku je svíčka vyrobena, pokud uvidíte slovíčko parafín, rychle berte nohy na ramena a utíkejte.

 

A jaké jiné možnosti máte? Existuje řada vhodných alternativ – včelí vosk, řepkový vosk, sójový vosk, palmový vosk nebo třeba kokosový vosk. Jedná se o přírodní vosky, které při spalování neuvolňují žádné toxické látky. Svíčky VonTree Candle jsou vyrobeny z vosku sójového, který je GMO free, a vegan friendly. A jaké výhody má náš sójový vosk?

  • neobsahuje žádné pesticidy, herbicidy, konzervační látky ani barviva
  • vosk je zcela netoxický a nekarcinogenní, biologicky odbouratelný
  • sójový vosk vylučuje o 90 % méně sazí a hoří o 50 % pomaleji než parafín, a tak Vám svíčky déle vydrží
  • má také nízkou teplotu tání/tuhnutí 45,5/34 °C. Díky nižšímu bodu tání je kolem knotu více rozpuštěného vosku a vonné oleje se efektivněji uvolňují do okolí

S%C3%B3jov%C3%A1%20sv%C3%AD%C4%8Dka%20%C4%8Distot%C3%A1%20bavlna%20-%20d%C3%A1rek%20pro%20maminku

Sójový vosk má samé benefity, jediným nedostatkem je jeho vyšší cena v porovnání s parafínem. Už tušíte, proč někteří výrobci sahají právě po parafínu? Nízké náklady na výrobu svíček jsou sice lákavá představa, ale riskovat kvůli tomu zdraví tisíce lidi, je poněkud nešťastné.

Kromě sójového vosku najdete v nabídce VonTree Candle i vosk včelí nebo kokosový. U nás si přijde na své opravdu každý.

A v čem ještě vynikají naše svíčky? Do sójového jsou přidávány pouze certifikované esenciální a vonné oleje, které neobsahují žádné toxické parabeny ani ftaláty. Mimo kvalitní složení jsou některé svíčky zdobeny sušenými květy a plody, které dodávají svíčkám originální vzhled. A nebojte, svíčky jsou zdobeny tak, aby nedošlo k žádnému neštěstí. Zdobíme s rozvahou a pečlivostí. Sušené byliny se při hoření namočí do roztaveného vosku a spolu s ním klesají ke dnu nádoby. Zdobeny jsou především svíčky z Limitovaných edic. U vonných a esenciálních svíček postupně přecházíme k minimalismu a jejich povrch necháváme buďto čistý, nebo jen s minimem sušených ozdob.

Krásný design a zdraví nezávadné složení nejsou jedinými důvody proč sáhnout právě po svíčkách VonTree Candle. Naše svíčky jsou prostě jedinečné. Z každé prodané svíčky jde část zisku na dobrou věc. Svíčky příspěvkem podporuji sluchově handicapované osoby prostřednictvím Svazu neslyšících a nedoslýchavých ČR a.s. A proč právě sluchový handicap? Tento handicap je neviditelný, a co nejde na první pohled vidět pro ostatní jako by neexistovalo. Sama o tom ví své Eva, sluchově handicapovaná tvůrkyně svíček VonTree Candle. Eva přišla, bez jakéhokoliv varování, v 15 letech o téměř celý sluch. Po vystudování vysoké školy se, vzhledem k uplatnění handicapovaných osob na trhu práce a mateřské dovolené, rozhodla založit živnost a svojí tvorbou pomáhat ostatním.

sójová svíčka káva - tip na dárek k Vánocům

 

Tak už jste se rozhodli, jaký dárek dáte letos své mamince nebo kamarádce? Věřím, že po přečtení článku alespoň zvážíte, zda pod stromeček nenadělit právě naše svíčky.

 

A pamatujte! Koupi svíčky VonTree Candle získáte dobrý pocit dokonce třikrát! Svíčky při hoření nebudou vylučovat žádné toxické látky, získáte designový kousek do Vaši domácnosti a podpoříte sluchově handicapované osoby včetně tvůrkyně Evy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz