CHARITATIVNÍ SVÍČKY PRO ŠTĚPÁNKA

Naše přírodní svíčky vyrábíme ručně z kvalitních surovin, dbáme na jejich krásnou vůni a ekologickou výrobu, tím to ale nekončí! Svíčky VonTree CANDLE se odlišují, od ostatních svíček na trhu, hlavně jejich CHARITATIVNÍM pojetím. Rádi pomáháme tam, kde je potřeba. Svíčkami svět nespasíme, ale pokud naše svíčky pomohou, byť jednomu člověku, budeme šťastni. 

Tentokrát nás osud svedl dohromady se Štěpánkem a jeho maminkou Lenkou, pro které jsme vytvořili limitovanou edici charitativních svíček. Zajímá Vás, jaké překážky musí Štěpánek ve svém životě překonávat? Čtěte dál

stepan vanek a maminka charita a

Štěpánek s maminkou Lenkou


Kdo je Štěpán Vaněk?

Štěpán Vaněk se narodil v srpnu 2009 v ústecké nemocnici. Celá rodina se nesmírně radovala z nového přírůstku. Po pár týdnech života, se však Štěpánkův vývoj zpomalil. Ve 4 měsících byl apatický, nevšímal si okolí, neuzvedl hlavičku a začalo mu ujíždět očičko. Maminka Lenka cítila, že s jejím synem není něco v pořádku. Po zdlouhavém martyriu v lékařských zařízeních, byla Štěpánkovi diagnostikována centrální svalová hypotonie.

pani doktorka

 

Všem blízkým, a hlavně mamince, se rázem otočil celý život naruby. Maminku zaplavil pocit beznaděje a nekonečné lítosti. Paní Lenka však zatnula zuby a sebrala veškerou sílu, aby se s osudem svého syna poprala. Štěpánek absolvoval řadu různých cvičení, terapeutických lekcí plavání a lázeňských ozdravných pobytů. 

A když už si mysleli, že ty nejhorší okamžiky života jsou za nimi. Doktoři vynesli další verdikt: „Štěpánek, mimo jiné, také trpí atypickým autismem. Příznakem mohou být i opakující se úzkosti, zesílená agresivita a sebepoškozování."

stepan vanek cesta za snem (1)

Štěpánkův handicap ale není jediná věc, která rodinu Vaňkových sužuje. Maminku Lenku již několik let trápí vážná forma Crohnovi choroby a gynekologické problémy, které vyústily v odebrání celé dělohy. Ale bez ohledu na to, že Štěpánkovu maminku trápí těžký zdravotní stav a podstoupila i několik vážných operací, je maminka pro Štěpánka tou největší oporou a pomocí. 

Díky podpoře ze strany charitativních organizaci, může Štěpánek podstupovat řadu terapií (cvičení v kosmickém obleku, jízda na koni, plavání), které ho každým dnem posouvají dál a dál. Štěpánek, díky pravidelnému cvičení, začal po 5. roce života stát, dělat první kroky, jíst a zlepšovala se i jeho mentální stránka. Největší přínos měla podle maminky Lenky terapie na klinice Armandi Therapy Clinic, kterou započali v roce 2019. 

 

lenka maminka

 

Terapie jsou bohužel nejen časově, ale hlavně finančně náročné a není v Lenčiných silách, aby je mohla ze svého invalidního důchodu financovat. Část financí poskytují charitativní spolky. Maminka Lenka, se snaží také přiložit ruku k dílu, a proto založila FB stránku, kde probíhají aukce na pomoc Štěpánkovi. „Pomáhají tvůrci z celé republiky a já jsem jim za to moc vděčná, i když je to na financování terapií stále málo." říká se slzami v očích maminka. 

lenka maminka (1)

 Charitativní svíčky na pomoc Štěpánkovi

Maminka Lenka mě oslovila s prosbou o účast na Štěpánkově aukci, neváhala jsem ani minutu a darovala svíčky. Mamince se svíčky moc líbily. O pár týdnů později mi vnukla nápad na tvorbu charitativní edice a já se do toho s radostí pustila.

Svíčky VonTree CANDLE jsou charakteristické svým charitativním pojetím a snaží se pomáhat, komukoliv, kdo o pomoc stojí. A tak jsme, mimo podporu neslyšících, začali spolupracovat i se Štěpánkem. Štěpánek ušel od svého narození dlouhou a hrbolatou cestu, a díky péči a vytrvalosti jeho maminky, může podstupovat terapie, bez kterých by nikdy nebyl tam, kde je. 

charitativni sojova svicka ve skle s vuni manga a papaji vontree candle 250 ml

První svíčka z kolekce pro Štěpánka se jmenuje Naděje a voní jako šťavnatý mix letního ovoce s hlavními tóny manga a papay. Tuto svíčku je již možné zakoupit u maminky Lenky a podpořit tak Štěpánka. 

Fotografie svíček plné naděje nám zvěcnila skvělá paní fotografka Žaneta Drahokoupilová, děkujeme :)

sojova svicka ve skle vontree candle charitativni svicky

Druhá várka svíček s názvem Víra, voní po čistotě, a právě dorazila ke Štěpánkovi domů. Pokud se Vám svíčky zalíbily a chcete Štěpánka podpořit, stačí kontaktovat jeho maminku Lenku prostřednictvím FB stránky nebo emailu lenca.vankova@centrum.cz.


Sójová svíčka může být nejen skvělým dárkem, ale i bojovníkem za dobrou věc. VonTree CANDLE nejsou jen obyčejné svíčky, ale koncept, který propojuje handicapované. Věřím, že pokud se všichni semkneme, můžeme pomoci těm, kteří to opravdu potřebují. Ať už si vyberete jakoukoliv svíčku z naši nabídky, vždy budete pomáhat. Protože z každé prodané svíčky jde část zisku Svazu neslyšících a nedoslýchavých ČR a.s.

Děkujeme, že pomáháte ♥

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz