VONNÉ A ESENCIÁLNÍ PŘÍRODNÍ SVÍČKY, KTERÉ JSOU NEJLEPŠÍ?

Vonné, přírodní, čajové nebo sójové svíčky ve skle bez parafínu, všechny tyto svíčky naleznete v nabídce VONTREE CANDLE. Svíčky se liší svým vzhledem, vůní a hlavně složením, ale jedno mají naše svíčky společné. Jsou vyrobeny z kvalitních prémiových surovin, které neobsahují žádné parabeny ani ftaláty. Na následujících řádcích Vám poradíme, jak si vybrat svíčku, která pro Vás bude ta pravá.

PROČ SVÍČKA VONÍ?

Aby svíčka provoněla celý Váš domov, musí obsahovat dostatečné množství olejů, které ji propůjčují neodolatelné aroma. Do svíček je možné přidávat dva typy olejů VONNÉESENCIÁLNÍ 

 

Esenciální oleje

Co jsou to esenciální oleje?

  • říká se jim také silice nebo éterické oleje
  • jsou 100% přírodního původu
  • nemísitelné s vodou
  • jsou vysoce těkavé = při vyšších teplotách degradují a ztrácí auromaterapeutický charakter

Jak vybrat správný esenciální olej?

Esenciální oleje ovlivňují naše emoce, náladu, psychiku i fyzické zdraví. Jejich používání (zejména vnitřní užití) by se mělo vždy konzultovat s odborníkem. Při výběru éterického oleje vždy zvažte svůj zdravotní stav (cukrovka, vysoký/nízký krevní tlak). Na pozoru by se měly mít zejména těhotně a kojící ženy a děti do 3 let. Některé EO jsou kontraindikovány i u domácích mazlíčku. U přecitlivělých nebo alergických osob je vždy vhodné před použitím udělat test snášenlivosti.

Malá rada – oleje nejsou rozpustné ve vodě, proto je nikdy nepoužívejte do koupele. Kapičky oleje zůstávají volně ve vodě (nerozpustí se) a do kontaktu s pokožkou se tak dostávají neředěné, což může vést k podráždění nebo popálení pokožky.

Kolik tun surovin je potřeba na výrobu 1 kg esenciálního oleje?

Esenciální oleje jsou luxusním zbožím, tomu odpovídá i jejich cena. Esenciální oleje, jsou vzhledem k vysokým nárokům na materiál, často pančovány. Kvalitní esenciální oleje nakupujte pouze u ověřených prodejců a vždy si vyžádejte potřebné certifikáty. 

LUXUSNÍ ESENCIÁLNÍ OLEJE

Z čeho jsou tvořeny esenciální oleje?

Esenciální oleje obsahují stovky až tisíce různých chemických látek. Největší zastoupení mají terpeny a terpenové deriváty, dále pak uhlovodíky, alkoholy, aldehydy, ketony, karboxylové kyseliny a další látky.

SLOŽENÍ OLEJE LEVANDULE LÉKAŘSKÉ

Celé složení Levandule naleznete zde - CHEMICKÉ SLOŽENÍ LEVANDULE LÉKAŘSKÉ

Co je dobré mít na paměti při použití esenciálních olejů VE SVÍČKÁCH?

  • esenciální oleje nebyly navrženy pro použití ve svíčkách
  • jsou těkavé a plamen jejich vlastnosti mění
  • odolnost esenciálních olejů vůči teplu je různá, některé degradují již při 38 °C, proto je nutno druhy olejů do svíček pečlivě vybírat
  • POZOR některé esenciální oleje se mohou snadno vznítit
  • ve vyšších koncentracích mohou být toxické

Téma esenciálních olejů je velice rozsáhlé a pro pochopení jejich účinků a správné používání je nutné patřičné vzdělání a roky praxe.   

 

Vonné oleje

Jak vznikají vonné oleje?

Vonné oleje jsou syntetizovány uměle v laboratoři, často však mohou být jejich složkami i látky původem z přírodních zdrojů.

Jak vonné oleje voní?

Díky vonným olejům si můžeme vychutnat vůně, které se běžně v přírodě nevyskytují, nebo se nedají z rostlin extrahovat. 

  • jahody
  • jablka
  • čokoláda
  • smetana
  • a nespočet dalších vůní

Jsou vonné oleje bezpečné?

  • certifikované vonné oleje bez ftalátů a parabenů jsou bezpečné
  • POZOR NA FTALÁTY. Na trhu je stále spousta prodejců, kteří záměrně neuvádějí obsah ftalátů v jejich svíčkách, proto si vždy u svého prodejce svíček ověřte, zda vonné svíčky ftaláty obsahují. SVÍČKA VONTREE CANDLE FTALÁTY NEOBSAHUJE

ftaláty  škodlivost

V našich svíčkách používáme pouze oleje té nejvyšší kvality, všechny oleje mají bezpečnostní cerrtifikáty, které zaručují zdravotní nezávadnost. Všechny vonné oleje jsou určeny přímo pro výrobu svíček, neobsahují ftaláty a mají certifikáty kvality.

příroda laboratoř syntetika zdraví

Rozhodně neplatí, že vše získané z přírody je zdraví prospěšné a vše syntetizované v laboratoři našemu zdraví škodí. 

Vonné i esenciální oleje se musí vybírat v závislosti na jejich použití a je nutné počítat s tím, že ve svíčce příjde olej do styku s plamenem, který mění chemické vlastnosti látek.

Správně vybrané kvalitní oleje, ať už esenciální nebo vonné, nejsou ve svíčce při správném používání pro člověka toxické. 


Esenciální 100% přírodní svíčky mají obvykle jemnější vůni, než svíčky vonné.

Výhodou vonných olejů je jejich laboratorní testování při vysokých teplotách, takže si můžeme být jisti, že při kontaktu s plamenem nevznikají toxické zplodiny.

Vždy volte svíčky, které neobsahují parabeny a ftaláty.


SVÍČKY ZE VČELÍHO VOSKU SVÍČKY ZE SÓJOVÉHO VOSKU SVÍČKY VE SKLENICI ESENCIÁLNÍ SVÍČKY AROMATERAPEUTICKÉ SVÍČKY

Ať už preferujete jakékoliv svíčky u nás najdete vše, po čem Vaše srdce touží.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz