PŘÍRODNÍ ČAJOVÉ SVÍČKY | PRYČ S TOXICKÝM PARAFÍNEM

Přírodní čajová svíčka bez parafínu je skvělou volbou pro každého, kdo miluje ryzí přírodu. Zapálením několika čajových svíček dokážete vytvořit útulnou nebo romantickou atmosféru kdekoliv. Čajové svíčky, vyrobené z přírodních surovin, jsou navíc zdravotně nezávadné, a tak je můžete pálit dle libosti. 100% přírodní svíčky neobsahují žádné toxické látky, které by mohly vést ke vzniku astmatu či bolesti hlavy nebo být karcinogenní. Největší oblibě se těší čajové svíčky vyrobené ze sójového nebo včelího vosku. Chcete se dozvědět, jak velká je čajová svíčka, nebo jak dlouho hoří? Pojďme se společně podívat do tajů čajových svíček a najít dokonalou variantu právě pro Vás.

sojova cajova svicka v darkove krabicce vontree candle bezobalova svicka


Jaké rozměry má čajová svíčka?

Čajové svíčky mohou být různých rozměrů. Jejich výška se pohybuje v rozmezí od 13 do 24 mm. Šířka čajových svíček je variabilnější a pohybuje se od 38 mm do cca 60 mm. Přičemž klasická čajová svíčka má průměr 38-39 mm. Největší čajová svíčka má průměr 60 mm. Čajové svíčky VONTREE CANDLE mají klasický rozměr 38-39 x 16-17 mm a jsou vhodné do skleněného svícnu

Jak dlouho čajová svíčka hoří?

Délka hoření čajové svíčky závisí na typu vosku, knotu a velikosti svíčky.  U čajových svíček je obecně udávána doba hoření  2 - 8 hodin, přičemž čajová svíčka ze včelího vosku, bude hořet déle než stejně velká čajová svíčka z vosku sójového.

Typy čajových svíček

VOSK, ze kterého jsou svíčky vyrobeny, je hlavním kritériem pro jejich dělení. Jako přírodní svíčky se označují ty, které jsou vyrobeny z vosku pocházejícího z přírody. U nás najdete čajové svíčky ze sójového a včelího vosku. Naopak svíčky z parafínu jsou označovány jako toxické a je lepší se jim obloukem vyhnout. Pokud ovšem sháníte svíčky na venkovní pálení (např. na hřbitov), můžete po parafínu sáhnout. 

zdobena cajova svicka ze sojoveho vosku ekologicka pro vasi domacnost vontree candle sojove svicky

Mají svíčky OBAL, nebo jsou bezobalové?

  • Svíčky mohou mít obal vyroben z hliníkového kalíšku různých barev, jedná se o nejčastěji se vyskytující svíčky. Po vyhoření zbývá kovový plíšek (od knotu) a hliníkoví obal. Tyto svíčky můžete zapalovat kdekoliv, bez nutnosti vlastnit svícen. Svíčky ale umisťujte vždy na nehořlavou podložku.
  • Bezobalové svíčky jsou vyráběny pomoci speciálních forem, do kterých se nalije vosk. Ztuhlý vosk se vyjme, odlitkem se provleče knot a svíčka je na světě. Před zapálením je nutno svíčku vložit do svícnu. Tyto svíčky jsou šetrné k přírodě a po jejich vyhoření nezůstává téměř žádný odpad.

cajova svicka ze vceliho vosku bezobalova svicka vontree candle

Svíčky se také mohou lišit svým VZHLEDEM. Čajové svíčky mohou mít odlišný tvar. Již dávno neplatí, že čajová svíčka je klasický plochý nízký váleček. Existuje mnoho forem s různorodými tvary od srdíček až po medvídky. Svíčky je také možno zdobit sušenými květy, ale pozor! Tyto sušené květiny musí být celé ponořeny ve vosku, a pokud se dostanou do blízkosti knotu, je nutno je odstranit. 

Čajové svíčky VONTREE CANDLE

I ve svíčkárně VONTREE CANDLE můžete pořídit několik druhů čajových svíček. Naše nejoblíbenější jsou zaručeně čajové svíčky ze včelího vosku, které mají nádherný tvar i krásnou barvu. Včelí vosk má navíc schopnost pročisťovat vzduch, a tak jsou tyto svíčky skvělou alternativou k parafínovým čajovým svíčkám.

vceli vosk z prirody ceska rucni tvorba svicky z cech

Svíčky ze sójového vosku nabízíme ve třech variantách:

  • čisté bezobalové čajové svíčky
  • čisté čajové svíčky v kalíšku
  • zdobené čajové svíčky v kalíšku

Ať už si zvolíte jakékoliv čajové svíčky, rozhodně nebudete zklamaní. Svíčky si můžete koupit jednotlivě, nebo v dárkovém balení. Dárková balení jsou skvělou volbou jako dáreček pro Vaše blízké a vybírat můžete z kraftové dárkové krabičky, nebo látkového pytlíčku s našim logem. 

svicky bez obalu ekologicka alternativa k parafinovemu vosku bez toxickych latek vontree candle


Čajové svíčky ze sójového vosku jsou skvělou alternativou ke svíčkám z parafínu, jsou zdravotně nezávadné a mají krásnou bílo krémovou barvu. Pokud však chcete svůj interiér oživit barvami, určitě sáhněte po čajových svíčkách ze včelího vosku, které nejen krásně vypadají, ale také pročišťují vzduch. Ať už si vyberete jakékoliv čajové svíčky, vždy se podívejte na jejich složení. Čajové svíčky z parafínu jsou sice velice levné, ale vhodné pouze do venkovních prostor. Na výzdobu interiéru, k romantické večeři nebo na wellness chvíle ve vaně, zapalte raději přírodní čajové svíčky, které udělají dokonalou službu. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz