VZDĚLÁNÍ BEZ SLUCHU | HOLKY V MARKETINGU

V dnešní době jsou technologie stále důležitější součástí našeho života. Jednou z oblastí, která využívá moderní technologie, jsou služby pro osoby se sluchovým postižením. Díky přepisovacím technologiím se lidé se sluchovým handicapem mohou snáze zapojit do běžného života. Tyto technologie umožňují převést mluvenou řeč do textu. Jako člověk, který se snaží svůj projekt posunout dál, vím, že získání nových znalostí a dovedností je klíčové pro rozvoj mé kariéry. Díky přepisovacím technologiím se mohu účastnit přednášek, seminářů a dalších vzdělávacích akcí, které mi umožňují prohlubovat znalosti v online podnikání a aplikovat je na svůj projekt. 

 

Přepisovací aplikace

V případě kompenzace sluchového postižení existují speciální přepisovací aplikace, které pomáhají zpřístupnit vzdělání v online prostředí. Přepisovací aplikace fungují tak, že přepisují mluvené slovo do textové podoby, a tím umožňují sluchově postiženým lidem sledovat a porozumět online přednáškám a videím. 

Jednou z nejznámějších přepisovacích aplikací je Google Meet, dále pak například Ava, Otter.ai nebo Happy Scribe, které jsou speciálně navrženy pro sluchově postižené uživatele. Tyto aplikace však umožňuji přepis pouze některým jazykům, češtinou nedisponují. Najít přepisovací aplikaci, která bude dostupná v českém jazyce byl trochu oříšek.

  • Beey.io aplikace - je primárně určena pro marketingové využití a je zpoplatněna poměrně vysokou částkou
  • Webcaptioner aplikace - je zdarma, nabízí nespočet jazyků a přepisuje s vysokou spolehlivostí (v závislosti na kvalitě zvuku). Tuto aplikaci při online přednáškách využívám.

NÁVOD NA WEB CAPTIONER Z WEBU KOCHLEAR

kochlear prepis mluveneho slova

Holky v marketingu

Holky v marketingu jsou skvělá parta žen, které vybudovaly vzdělávací platformu. Snaží se rozšířit nejen ženám, ale i mužům obzory marketingu. Pomáhají jim najít si práci, získat nové vědomosti, nebo oprášit ty staré.

Proč jsem si vybrala právě tuto platformu? Možná si myslíte, že mě holky zaměřily jejich dokonalou reklamní kampaní, ale opak je pravdou. Narazila jsem na ně čistě náhodou v diskuzi, týkající se rozvoje e-shopu. Zaujala mě jejich velká komunita na Facebooku a skvěle vizuálně a přehledně zpracovaný web. No a když jsem se dozvěděla, že nabízejí stipendium pro znevýhodněné studenty, šla jsem do toho. 

  • velká komunita
  • povědomost v ostatních komunitách
  • přehledný a dobře vizuálně zpracovaný web
  • stipendium
  • dobrá komunikace

Zezačátku jsem se bála, jak bude přepisovací aplikace reagovat na různé přednášející. Některé přednášky mají o něco horší zvuk, nebo nejsou přednášející rodilý Češi, a potom je to na přepisu trošku znát. Problémem jsou i jména a slangové výrazy. Ale celkové porozumění přednáškám je dostačující. Správnost přepisu odhaduji na 85 %. Kdybych si přednášky pouštěla bez aplikace, bude hodnota porozumění rovná nule. 


holky z marketingu

 

Vzdělání je důležité a sluchově postižení lidé by neměli být, z procesu získávání nových informací, vyloučeni. Přepisovací technologie jsou klíčové pro inkluzi a umožňují lidem se sluchovými postiženími zapojit se do běžné společnosti. Já sama jsem nesmírně vděčna za to, že mám konečně možnost pouštět si přednášky, podcasty nebo videa. Ještě loni, jsem neměla o této přepisovací vychytávce ani potuchy a nyní, už "poslouchám" cokoliv se mi zamane :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz