Ohlédnutí za rokem 2021

Čas plyne jako voda a máme tu další rok, tentokrát se nám v datu sešly tři dvojky a pevně věřím, že nám přinesou spoustu štěstí, nových příležitostí a nápadů. A jaký byl rok 2021, co vše se v dílně VonTree Candle událo, byl o svíčky zájem a povedlo se splnit všechna očekávání?


KORKOVÉ VÍČKO SE STALO HITEM

Svíčky s přírodním korkovým víčkem jste si zamilovali, stejně jako já, proto se také staly nejprodávanějšími svíčkami v roce 2021. Své čestné místo si v nabídce e-shopu zachovají i v příštích letech. Jejich podoba se sice bude ještě trochu měnit, troufám si říct, že k lepšímu (ale o tom si povíme příště), ale korkové víčko a průhledná "whisky" sklenice už nás neopustí. 

Mnoho z Vás mi psalo, kde tyto krásná korková víčka sháním, ale musím Váš zklamat. Tato informace zůstane prozatím tajemstvím. Trvalo mi téměř rok, než jsem přišla na ty pravé, krásná korková víčka. A co víc! Tyto víčka pocházejí z České republiky, proto si jich tolik vážím a každou zátku pokládám na svíčku s něhou. Podporovat české výrobce je prostě úžasný pocit.

Svíčka orientální med

 

ETIKETY UŠLY DLOUHOU CESTU

Od první svíčky, která se v roce 2020 prodala uběhl již dlouhý čas. První etikety byly tištěny na domácí tiskárně, vystřihovány nůžkami a následně nalepeny tuhým lepidlem. Proces byl sice zdlouhavý, ale ruční práce je ruční práce :) Navíc odbyt svíček nebyl ze začátku tak vysoký, takže jsem si mohla dovolit věnovat spousty času každé jediné etiketě. Prvotní design etiket je již dávno zapomenut. V průběhu loňského roku, došlo k mnoha změnám a vylepšením. Ještě to není zdaleka úplně to pravé ořechové, ale věřím, že jsem na správné cestě. 

Malé 120 ml hnědé skleničky dostaly přírodní etikety, kdy je na víčku vyobrazena vůně, která se ve sklenici skrývá. Větší 180 ml hnědé sklenice disponují průhlednou etiketou. A nakonec 250 ml korkové sklenice, které jsou zdobeny barevnými kresbami. 

V letošním roce se ale etikety opět dočkají dalšího upgradu a máte se opravdu na co těšit. 

SAM_5449

Etikety z roku 2020

FIREMNÍ DÁRKY

Svíčky byly v loňském roce oblíbeným firemním dárkem. Několik desítek firem si objednalo svíčky nejrůznějších vůní pro své zaměstnance. Bylo krásné vidět, že jsou mé výrobky na takové úrovni, aby byly dárkem pro stovky zaměstnanců větších či menších firem. Zabalila jsem mnoho dárkových krabiček, které byly speciálně navrženy pro konkrétního zákazníka. Největší odměnou mi byla zpětná vazba, ať už managerů nebo zaměstnanců firem, jak jsou svíčky kvalitně zpracované. 

A která firma mi přirostla nejvíc k srdci? Jednoznačně Gare sports firma, která se zabývá prodejem gymnastických trikotů a sportovního oblečení. A proč? Protože paní Jana Prokešová, která firmu zastupuje je úžasným člověkem. Komunikace s ní byla naprosto úžasná. Jana je profesionál se srdcem na správném místě, a pokud bych někdy potřebovala sportovní oblečení pro dceru, určitě vím, kam se obrátit. 

  

NAVYŠOVÁNÍ VÝROBY

Loňský rok byl také ve znamení mnohonásobného zvýšení odbytu svíček (DĚKUJI, OPRAVDU ZE SRDCE DĚKUJI). Do týmu jsem tak přizvala svého tatínka, který mi pomáhal s řešením nejrůznějších věcí – doručování zakázek, zprostředkování spolupráci, ale třeba i s lepením knotů :) Bez něj bych tento hektický rok jen těžko zvládla. Někdy to bylo opravdu náročné, ale celý ten shon jsem si popravdě užívala do poslední kapičky. Modlím se a pevně věřím, že rok 2022 se ponese ve stejném duchu. 

Loňský rok 2021 byl těžký, ale zároveň nádherný. Přinesl mi nejen úspěšný základ pro rozrůstání mé firmy, ale hlavně mého syna Matyáška. Ať už je to v rukou kohokoliv, nebo je to jen souhra náhod, děkuji za to, že mám dvě zdravé krásné děti. Protože zdraví je to nejcennější, co máme.

PRVNÍ NAŠE TRHY

A co bylo pro nás největší výzvou? Jednoznačně naše první trhy. A proč píši naše? Protože tatínek se stal neodmyslitelnou součástí mojí firmy. Bez něj bych se jen těžko mohla s moji sluchovou vadou zúčastnit. Společně jsme se vydali na první Mint Market v našem životě. A že to byla jízda. Zájem byl tak obrovský, že nám doslova spadla brada. Tento trh nás pozitivně naladil a už teď se těšíme na další akci, které se zúčastníme. Přece jen očichat si svíčky na vlastní nos, je lepší zážitek, než trefovat vůně online :) Náš stánek se objevil ještě na dvou menších akcích, které jsem si také užili. Trhy se konaly v ZOO Brno a Ivančicích. 

IMG_20211119_104332_1

 

 A já Vám všem přeji do nového roku jen to nejlepší, ať se Vám povede vše na co pomyslíte, ať Vás provází na cestě životem ti správní lidé a hlavně, ať Vám slouží zdraví.

 

S láskou a pokorou 

Eva

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz