VALENTÝN, SVÁTEK ZAMILOVANÝCH

Každý rok 14. února bije srdce všech milenců po celém světě rychleji. Tento den je symbolem lásky, romantiky a vzájemného ocenění mezi partnery. Víte, jaká historie provází den zamilovaných, kdo byl Valentýn a jak se slavil svátek Luperkálie? Přečtěte si náš článek a překvapte partnera svými historickými znalostmi u romantické večeře při svíčkách. 

sojova svicka laska darek pro zenu

LUPERKÁLIE, ANEB ŘÍMSKÝ VALENTÝN

Valentýnská tradice má své kořeny ve starověkém Římě, kde se slavil jako svátek Luperkálie. Tento svátek byl zasvěcen bohu stát, plodnosti a úrody Faunovi a zakladatelům Říma, Romulu a Removi.

Během této slavnosti byly páry spojovány prostřednictvím loterie, ve které muži tahali jméno ženy, která se stala jejich partnerkou na příštích 12 měsíců. Tato tradice, ač trochu neortodoxní, podtrhuje historii tohoto svátku, který se od té doby vyvinul v symbol lásky a oddanosti.

KŘESŤANSKÁ ALTERNATIVA K POHANSKÝM SVÁTKŮM

Křesťané postupně nahrazovali pohanské svátky křesťanskými tradicemi. Luperkálie byla tak postupně "pokřesťanštěna" a ze svátku plodnosti vzešel svátek lásky. Valentýn pojmenovali podle křesťanského mučedníka Valentýna, který tajně oddával zamilované páry, což vedlo k jeho popravě. Podle legendy zemřel za svou víru v období, kdy císař Claudius II. zakazoval křesťanské sňatky. Jeho mučednická smrt a oddanost principům lásky a manželství vedly k tomu, že se stal patronem zamilovaných.

valentynsky darek

NEJSTARŠÍ VALENTÝNKA NA SVĚTĚ

Nejstarší známé valentýnské přání bylo napsáno v roce 1415, kdy byl Charles, vévoda z Orléans, vězněn v Tower of London po bitvě u Agincourtu. Ve svém básnickém díle psal své ženě: ,,Jsem téměř příliš šťastný. Byl bych ještě šťastnější, kdybyste byla se mnou." Tato báseň je považována za jednu z nejstarších valentýnek a dodnes je uchovávaná v knihovně v Londýně.  

ZAZÁŘETE U VALENTÝNSKÉ VEČEŘE

Historickými fakty můžete při oslavě svátku zamilovaných intelektuálně oslnit svoji drahou polovičku. Pak už stačí svého partnera jen pořádně nažhavit a dokonalý Valentýn je na světě. Rozžhavte vášeň mezi vámi a vaším partnerem tím, že zažehněte plamen svíčky. Užijte si společně chvíle plné romantiky a intimity. Stačí se ponořit do teplého světla a nádherných afrodiziakálních vůní.  Svíčka není jen zdrojem světla, ale symbolizuje i spojení a vášeň mezi dvěma lidmi. Nechte se unášet tímto magickým okamžikem, ať se vaše láska rozhoří ještě víc než plamen svíčky. 

SVÍČKA A ROMANTIKA

Svíčky hrají významnou roli při romantických událostech. Plamen svíčky dokáže vytvořit teplou a intimní atmosféru. Skvělou volbou je sójová svíčka s vůní pivoněk a líčí. Svíčka Láska není jen prostředkem pro osvětlení místnosti. Do vašeho domova přinese romantickou a láskyplnou vůni. Aroma pivoněk a líčí povzbudí smysly a vytvoří prostředí plné něhy a pohody. 

Kromě estetických a aromatických předností má tato sójová svíčka také ekologické výhody. Sója je obnovitelný zdroj, který je šetrnější k životnímu prostředí než tradiční parafínové svíčky. Je vyrobená z přírodních ingrediencí, což zajišťuje, že váš domov zůstane čistý a bez škodlivých látek.

darek k valentynu svicka laska

Stačí přihodit do konverzace pár zajímavých historických faktů, darovat dokonalou svíčku a dokonalý Valentýn je na světě. A pokud hledáte perfektní dárek pro ženu ve svém životě, neváhejte a vyberte sójovou svíčku Láska s vůní pivoněk a líčí. Vaše gesto jistě roztaje srdce každé romanticky založené duše.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz