JAK VYBRAT SÓJOVOU SVÍČKU

Výběr svíčky není jen o tom, zapálit si něco, co voní. Jde o mnohem víc – o výběr kvality, designu, udržitelnosti a samozřejmě správné vůně, která dokáže ovlivnit vaši náladu, vytvořit atmosféru pro romantický večer nebo dokonce přeměnit vaši koupelnu v relaxační spa.

Design svíček

Ano, kvalita a vůně jsou důležité, ale vzhled svíčky hraje také důležitou roli, obzvlášť při nákupech online. Krásná svíčka, která se pyšní dokonalým designem, se stane nejen zdrojem světla, ale i stylovým doplňkem vašeho domova. 

Svíčky zdobené bylinkami

Dříve jsme svíčky zdobili sušenými květy, což dodávalo každému kousku jedinečný vzhled. Avšak kvůli bezpečnosti jsme zdobení omezili pouze na speciální edice, aby každý plamínek zůstal bezpečný a krásný. Nyní najdete sušené květy u sójových čajových svíček v kalíšku. V čajových svíčkách jsou sušené byliny zality plně do vosku tak, aby nedošlo k jejich vznícení. Pokud se sušená květina vyskytuje v blízkosti knotu, jednoduše ji odstraňte. 

zdobení svíček

Jak udělat svíčku se sušenými bylinkami?

Při zdobení svíček mějte na paměti několik pravidel:

  • sušené byliny nikdy nepokládejte do blízkosti knotu
  • kolem knotu ponechte prostor alespoň 0,5 cm
  • pokud se zdobení uvolnilo a nachází se v blízkosti knotu, JE NUTNO JEJ ODSTRANIT
  • sušené rostliny vždy zalijte do vosku, vyvarujte se volnému pokládání na povrch vosku

Při hoření svíčky si dejte pozor na:

  • svíčku nenechávejte nikdy bez dozoru
  • sledujte, zda se nenachází sušená ozdoba v blízkosti knotu
  • zkracujte před každým zapálením knot, aby nebyl plamen příliš velký

čajové sójové svíčky s bylinkami

Barevné svíčky

Růžová, modrá nebo třeba fialová. Na trhu naleznete celou škálu barevných svíček. Správně zvolena barva svíček dokáže oživit interiér, a dokonce ovlivnit i náladu a pocity. 
růžová přírodní sójová svíčka

Čím se barví svíčky?

Syntetické barvy na svíčky

Jedná se o chemickou sloučeninu vyvinutou přímo k barvení svíček. Barvy mohou být ve formě vloček, cihliček nebo kapaliny. 

Glitry, slídy a voskovky

Další možností, jak obarvit svíčku, je použití různých pevných částic, jako jsou glitry a slídy. Tyto pevné částice ovšem mohou zhášet knot, a proto by se měly používat pouze v omezeném množství. Vhodné jsou například do vonných vosků.

Voskovky se jeví jako skvělá volba pro obarvení svíčky. Avšak vosková směs pro výrobu voskovek také obsahuje pevné částice, které mohou svíčku během hoření zhášet. 

Výluhy

V dílně VONTREE CANDLE jsme dlouho hledali non-toxic cestu, jak obarvit svíčky, aniž by docházelo k ovlivňování hoření plamene. Existuje celá řada rostlin, které ve svých částech obsahují přírodní barviva. Pro extrakci barvy je nutno použít sušené byliny, které se vylouhují v rozpuštěném vosku. Jedná se o poměrně náročný postup, proto jsou naše sójové svíčky obarveny pouze limitovaných edicích. 

IMG_0208_1

Ať už hledáte ten pravý doplněk k vytvoření atmosféry pro klidný večer, zpříjemnění romantického setkání, nebo jen chcete oživit svůj interiér, správná volba svíčky hraje klíčovou roli. Nezapomínejte, že kvalita, vůně, a design nejsou jen detaily, ale esence toho, jak svíčka ovlivní prostor a pocity v něm. Vybírejte své svíčky s láskou a pečlivostí, protože každá z nich může přinést trochu víc radosti a pohody do vašeho domova. Přejeme vám mnoho světlých a voňavých chvil!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz